Varför footbag?

En ny footbagsport introduceras – för en ny tid

Footbag och hackysack är en ny sport i Sverige. Sporten har en stor bredd – då den inkluderar alla oberoende av kultur eller bakgrund.

I sin enklaste form handlar det om att barn, ungdom och vuxna spelar tillsammans och har kul. I och med att hackysack och footbag kan spelas på så många sätt på en liten yta gör det att deltagarna kommer nära varandra och övar upp en teamkänsla.

Tävla med footbag eller stimulera rörelsemönster och samarbetsförmåga

Du kan spela hacky sack utan att ”tävla” – det är inga tävlingsmoment, där alla bidrar med att kicka hacysacken inom cirkeln (gruppen) utan att  den ska röra marken.

Basse är en utmärkt spel där spelarna försvarar sin cirkel. Även om man ska spela ut en ”motståndare” hjälper alla till i spelet och hejar på varandra. Även om en spelare är ur spelet, så hjälper man till att döma och ge kollektiva insikter under spelets gång. Det är ett demokratiskt spel.

Eller du kan spela footbag på professionell nivå där det handlar om att vinna mellan två lag.

Hacky sack och footbag ger nya möjligheter för lekfullt spel

Footback och hacky sack är bra spel för att inkludera yngre ungdomar, ungdomar och vuxna i en lekfull utomhus- eller inomhussport. Det är en sport som fungerar året runt.

Även om spelarna i början inte har någon större ”bollkänsla” eller motorik, går det snabbt att sätta sig in i de första lekfulla kickar eller spelsätt. Footbag är en kul sport som leder till skratt och bus.

 

Få Footbag.se Nyhetsbrev